Foto’s vliegen door de lucht

Delen:

Wolfert van ’t HooftMr.-fotograaf Geert Snoeijer had deze week een artistieke wereldprimeur met een vliegende tentoonstelling. Snoeijer maakte op verzoek van Turkije-specialist Corendon Dutch Airlines een selectie van foto’s van Nederlanders die in Turkije wonen en afstammelingen van Nederlanders die zich daar lang geleden vestigden. De selectie vormt een deel van de tentoonstelling ‘Nederlandse pioniers in Turkije’ die tot eind augustus te zien is in het Amsterdams Museum. Het gaat hier om een speciale expositie in het kader van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

De geselecteerde foto’s hangen in een Boeing 737-800. Afgelopen dinsdag was er een speciale vlucht van dit toestel van Amsterdam naar het Turkse Dalaman. Ter plekke werd ook nog een standbeeld onthuld van Cornelis Haga, de eerste Nederlandse ambassadeur in Turkije.

Behalve de foto’s krijgen alle passagiers van Corendon in mei een speciaal gemaakt boekje met alle achttien foto’s. De oplage van het boekje is 10.000 exemplaren.

Geert Snoeijer werkt al geruime tijd voor Mr. Hij is verantwoordelijk voor onder meer de rubrieken Ik en mijn cliënt, Locus, de Visie van en Buitennichig.

Wolfert van ’t Hooft

Wolfert van ’t Hooft (1949). Zijn grootvader verhuisde begin vorige eeuw naar Turkije. Spreekt nauwelijks Nederlands, maar eet graag een harinkje op Koninginnedag.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven