Fouten OM in zaak Jimmy Woo

Delen:

Het was niet nodig geweest de strafzaak tegen twee vermeende overvallers van de Amsterdamse discotheek Jimmy Woo af te blazen, ook al was het Openbaar Ministerie (OM) het originele dossier kwijt. Er is verder niet goed gecommuniceerd over de kwestie binnen het OM zelf en met de politie en de gemeente.

Dinsdag zijn deze en andere uitkomsten van het onderzoek naar het kwijtraken van het ‘Jimmy-Woodossier’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Oud-procureur-generaal Dato Steenhuis onderzocht de kwestie.

Het OM werd in oktober niet-ontvankelijk verklaard in de vervolging van de twee verdachten, omdat het dossier kwijt was. Dat gebeurde in de hogerberoepzaak tegen het tweetal. Inmiddels heeft het OM laten weten dat het opnieuw een proces tegen de verdachten begint. (bron: ANP)

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven