Fox International heeft meerderheidsbelang genomen in Eredivisie Media en Marketing CV

Delen:

Het Amerikaanse mediaconcern Fox International heeft een meerderheidsbelang van 51 procent genomen in Eredivisie Media en Marketing CV. De 18 voetbalclubs, de KNVB en Endemol hebben het voorstel van de firma van mediamagnaat Rupert Murdoch unaniem aangenomen. De deal moet nog worden goedgekeurd door de NMa. Fox International Channels (FIC) zendt reeds in Nederland uit via onder meer National Geographic Channel en enkele digitale kanalen.

Adviseurs Fox International Channels:
Allen & Overy (Annelies van der Pauw, Paul Glazener, Jochem Beurskens, Stefan Spaans, Elske Henny), Fox inhouse (Gill van der Staak, Frank Carrere – head of corporate development)

Adviseurs Eredivisie Media & Marketing:
Stibbe (Björn van der Klip, Eva Das, Patricia van den Ende, Frederik de Hosson, Rein Wesseling, Floris ten Have)

Gill van der Staak, Head of Legal and Business Affairs Benelux, Nordics & Baltics Fox International Channels: “Juridisch gezien was deze deal bijzonder vanwege de complexe structuur van de betrokken entiteiten. De investering betreft een 51% belang in de commanditaire vennootschap Eredivisie Media & Marketing, waarin naast Endemol en de KNVB ook de commanditaire vennootschap van de 18 clubs van de Eredivisie weer een commanditaire vennoot is. De communicatie bij deze deal verliep vanuit onze kant vooral met de directie van Eredivisie Media & Marketing en haar advocaten. Het mooiste moment was het moment waarop op zondagavond laat de laatste twee clubs ja zeiden tegen de deal. De toevoeging van de Nederlandse eredivisie tot ons portfolio in Nederland tilt FIC tot een hoger niveau in Europa. Met recente uitbreidingen in Latijns Amerika, Azië en nu Europa is FIC op weg om een leidende wereldwijde speler op het gebied van sportzenders te worden.”

Annelies van der Pauw, advocaat / partner Allen & Overy: “Fox International bestaat uit een bijzonder leuke groep mensen en is een sterk internationaal georiënteerde speler. Zo zit het hoofdkantoor in LA, zijn de bedrijfsjuristen verantwoordelijk voor Europa onder meer in Rome gevestigd en heeft men bedrijfsonderdelen over de hele wereld. Dat bracht automatisch schakelen in verschillende tijdszones met zich mee. Het was plezierig om te zien dat beide partijen vanaf het begin erg positief en enthousiast met elkaar aan de slag gingen. Een mooi begin van een goede samenwerking. De bestaande vennootschappelijke structuur was een punt van aandacht bij deze deal; we hadden te maken met onder meer een Eredivisie cv, nv en bv en daarnaast verschillende limited partners waaronder de voetbalclubs. Het two-tier board systeem verschilde ook van het one-tier board systeem dat in de VS als corporate governance systeem bestaat. Of ik in de rest van het jaar meer grote deals verwacht? Ik ben eigenlijk wel positief gestemd over de markt. Er liggen grote mandaten en ik doe veel conflict checks. Of dat zich ook vertaalt in deals is de vraag, maar als ik om mij heen kijk is iedereen toch nog steeds hard aan het werk.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven