Frankrijk wint THEMIS-competitie 2011

Delen:

Nederland viel dit jaar niet in de prijzen tijdens de THEMIS-competitie, een jaarlijkse internationale debatcompetitie, die wordt georganiseerd door het European Judicial Training Network (het samenwerkingsverband van de opleidingsinstituten voor de magistratuur in de 27 landen van de EU). Begin oktober vond in Amsterdam de finale plaats.

De eerste prijs was voor het Franse team. Daarnaast waren er nog prijzen voor Italië (tweede prijs) en Hongarije (derde prijs). Het Nederlandse team, bestaande uit Barbara Schenk, Boudewijn de Jonge en Laurien van Haeringen, werd net als vorig jaar gecoacht door Diederik Greive, directeur Opleidingen OM van SSR. Het Nederlandse team is, in tegenstelling tot vorig jaar, niet in de prijzen gevallen.

De competitie werd op zondag 2 oktober in het West-Indisch Huis in Amsterdam geopend met een diner voor alle deelnemers. Van maandag tot en met donderdag is er door de acht teams die zich hadden gekwalificeerd voor deze finale hard gewerkt aan de opdrachten. Nadat alles was ingeleverd boog de jury zich donderdagavond tot diep in de nacht over de stukken. De deelnemers daarentegen keken die avond naar een speciale Engelstalige vertoning van ‘Het Oordeel’ (The Verdict) van filmmaker Pieter Fleury. In deze documentaire, die in samenwerking met SSR tot stand is gekomen, wordt een raio tijdens haar opleiding gevolgd.

Op vrijdag 7 oktober was de prijsuitreiking in het NEMO Science Center in Amsterdam. Nadat de finalisten uitgebreid waren rondgeleid in het wetenschappelijk centrum, werden de prijzen uitgereikt door de jury onder leiding van Luis Pereira, voorzitter van het European Judicial Training Network. (bron: SSR)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven