Frits Bakker: ‘Uitspraken publiceren goed voor rechtstaat’.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Frits Bakker. Foto: Raad voor de rechtspraak

Het zou goed zijn voor de rechtstaat als alle rechterlijke uitspraken gepubliceerd worden. Dat schrijft Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, in een blog voor het Nederlands Juristenblad (NJB).

“De Rechtspraak is niet tegen een wettelijke regeling die verplicht om alle rechterlijke uitspraken te publiceren, integendeel,”  stelt Bakker. Hij reageert hiermee op een oproep van hoogleraar staats- en bestuursrecht en advocaat Tom Barkhuysen (Universiteit Leiden/Stibbe) om in principe alle uitspraken (1,7 miljoen per jaar) te publiceren.

Bakker zegt dat bij het publiceren van alle uitspraken veel komt kijken: “Anonimiseren gaat nog grotendeels handmatig. Er is (nog) geen beproefd instrument voorhanden dat dit volledig geautomatiseerd over kan nemen.” Op dit moment worden enkele tienduizenden uitspraken per jaar gepubliceerd op rechtspraak.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top