Fusie webhostingbedrijven

Delen:

Sentia en Intelligent, beide actief in webhosting, gaan fuseren en Waterland Private Equity verschaft daarbij groeikapitaal. Intelligent is marktleider in Belgie met onder andere de merken Combell, Register, Unitt en Stone IS. Sentia richt zicht op complexe, schaalbare bedrijfskritische IT-platformen in de Benelux. Het fusiebedrijf telt meer dan 300 medewerkers in België en Nederland.

Adviseurs Sentia BV, Waterland Private Equity (Cedric Van Cauwenberghe, Tomas Simons, Niels Kreuk):
Lexence (Luc Habets, Annick Bredero, Femke Prins, Jurjen Mos, Nicky Spaan)

Adviseurs Intelligent Group (Jonas Dhaenens):
DLA Piper (Brussel: Koen Selleslags)

Adviseurs banken:
Allen & Overy

Luc Habets, dealmaker voor Lexence: “Wij hebben al meer dan twaalf jaar een uitstekende relatie met Waterland en hebben vele malen juridisch mogen assisteren bij buy and build trajecten. Eind vorig jaar nam Waterland samen met het management een belang in Sentia. Wij hebben het sterk groeiende Sentia, een toonaangevend bedrijf op het gebied van IToutsourcing en managed services, vervolgens in 2015 geassisteerd bij een aantal strategische overnames. De recente fusie met het Belgische Intelligent levert een nog mooier en groter bedrijf in de hostingsector op met een − gezien de verdere groeiplannen − interessant en spannend vervolg. Sentia en Intelligent hebben namelijk de ambitie om na de fusie door te groeien tot een van de grootste Europese hosting spelers.”

Annick Bredero, dealmaker voor Lexence: “Intelligent en Sentia zijn vergelijkbare ondernemingen die naast een sterke organische groei in hun thuismarkten België en Nederland een indrukwekkende consolidatiegolf in de hostingmarkt hebben ingezet. Zij worden hierin ondersteund door groeikapitaal verschaft door het management en Waterland Private Equity. De Belgisch/Nederlandse fusie tussen Intelligent en Sentia was een intensief en spannend proces met veel juridische en fiscale uitdagingen. Maar wat bovendrijft is dat de belangen van alle betrokkenen parallel liepen en volledig gericht zijn op de toekomst.”

Femke Prins, dealmaker voor Lexence: “De samenwerking tussen partijen en hun juridische adviseurs verliep soepel en plezierig. Natuurlijk zijn er de ‘bekende’ kleine cultuurverschillen tussen België en Nederland, maar die vallen in het niet bij de overeenkomsten tussen de bedrijven en hun gezamenlijke visie op de toekomst. De ICT-sector waarin beide bedrijven opereren, profiteert van de aantrekkende economie. Er zijn gefragmenteerde deelmarkten, waaronder de hostingmarkt, en er is steeds meer concurrentie, met name uit het buitenland. Wij zien en verwachten veel M&A activiteit mede omdat ondernemingen die zich niet aanpassen het risico lopen stuck in the middle te belanden.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven