Gastcollege Opstelten over toekomst van het strafrecht

Delen:

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft gisteren een gastcollege verzorgd aan de Rijksuniversiteit Groningen voor studenten en medewerkers van de faculteit rechtsgeleerdheid. Zijn voordracht stond in het teken van de toekomst van het strafrecht. Tijdens het gastcollege besprak de minister tal van maatregelen die hij neemt om de snelheid en doeltreffendheid van het strafrecht te verbeteren.

Volgens Opstelten is op dit gebied nog veel verbetering mogelijk. “Slachtoffers en verdachten hebben recht op een herkenbaar, krachtig en op maat gesneden strafrecht. Wil het strafrecht aan zijn doel beantwoorden, dan moet het een adequate reactie vormen op ontoelaatbaar gedrag. Dat wil zeggen dat deze reactie correct, zorgvuldig en tijdig moet zijn en dat straffen daadwerkelijk worden ten uitvoer worden gelegd. Dit alles in het belang van de bescherming van slachtoffers en de beveiliging van de samenleving”, aldus de minister.

Klik voor de gehele toespraak hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven