Geen prominente rol voor slachtoffer in strafproces

Delen:

Staatssecretaris Teeven licht vandaag in de Tweede Kamer zijn visie op slachtoffers, zoals neergelegd in het visiedocument ‘Recht doen aan slachtoffers’ toe. De emancipatie van slachtoffers wordt daarmee voortgezet en dat is een goede zaak. Wel is er zorg over de verdere invulling van de rol van slachtoffers in het strafproces. Dat schrijft Jan Leliveld, advocaat bij Wladimiroff Advocaten en lid van de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten, op NJBlog.nl.

“Enerzijds geeft de staatssecretaris weliswaar en terecht aan dat het vervolgingsprimaat bij het openbaar ministerie blijft liggen (anders zou er echt sprake zijn van een revolutie). Anderzijds lijkt voor slachtoffers een wel zeer prominente rol in het strafproces te worden ingeruimd.” Aldus Leliveld.

Klik voor de hele blog hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven