Geen prostituees in tbs-kliniek

Delen:

Tbs-patiënten mogen geen prostituee ontvangen in de kliniek. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Justitie gezegd naar aanleiding van berichtgeving over de docufilm Longstay, die vrijdag in première ging op het IDFA-festival.

De Telegraaf had vooraf al de beelden al gezien en beschrijft een scéne waarin medewerkers van de Pompestichting overleggen over het inhuren van zogeheten seksverzorgers voor tbs’ers op de longstay-afdeling. Daar zitten patiënten die blijvend delictgevaarlijk en amper meer te behandelen zijn. Volgens de zegsman van het ministerie blijkt uit de docufilm niet of tbs’ers daadwerkelijk seks hebben gehad met prostituees.

Wij gaan ervan uit dat er alleen over is gesproken en dat het niet is gebeurd, zei de woordvoerder. Het departement wil volgens hem niet hebben dat er prostituees in een tbs-kliniek komen. (Bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven