Geen strafrechtelijk onderzoek Moszkowicz

Delen:

Het Openbaar Ministerie (OM) start geen strafrechtelijk onderzoek naar Bram Moszkowicz. Dat meldt het OM in een persbericht vandaag. Tegen de advocaat werd aangifte gedaan van verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte. Daarnaast meldde de Belastingdienst bij het OM onregelmatigheden in de administratie van Moszkowicz.

Het OM schrijft: “Het instellen van een strafrechtelijk onderzoek in situaties als deze, zal een intensieve schending van het, in beginsel vertrouwelijke, verkeer tussen de advocaat en een groot aantal cliënten met zich meebrengen. In zijn algemeen is dan terughoudend optreden gepast.

Nu de heer Moszkowicz en de Belastingdienst omtrent de onregelmatigheden tot een schikking zijn gekomen en het betreffende handelen van de heer Moszkowicz via een tuchtrechtelijke procedure aan de orde is gesteld, is hiermee voor het OM sprake van een passende en adequate afdoening. Het OM vindt daarom het opstarten van een strafrechtelijk onderzoek niet opportuun.

Ook naar aanleiding van de aangifte zal geen strafrechtelijk onderzoek worden ingesteld. Volgens het OM kan het geschil tussen de advocaat en zijn voormalige cliënt die aangifte deed, buiten het strafrecht om worden afgewikkeld. De onenigheid tussen beide partijen over urenspecificaties en in rekening gebrachte bedragen kan als civiel geschil worden afgehandeld. Bovendien is de klacht van aangever bij de tuchtrechtelijke procedure reeds aan de orde geweest. Daarnaast is het OM van mening dat dit conflict tussen de advocaat en zijn voormalige cliënt bewijsrechtelijke problemen oplevert.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven