Geen terugkeer van vaste prijs notaris ET

Delen:

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie voelt er niets voor om in het notariaat weer vaste tarieven voor het opstellen van koop- en leveringsaktes in te voeren.

Hij zei dat woensdag in de Tweede Kamer. De bewindsman reageerde op vragen van de SP naar aanleiding van een pleidooi van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Voorzitter Erna Kortlang van de KNB had er in Het Financieele Dagblad op gewezen dat de notaris kwetsbaarder is sinds de marktwerking is ingevoerd. "Hij doet hetzelfde werk voor minder geld, en ook nog onder hoge tijdsdruk. Daarom willen we graag weer terug naar een systeem van vaste leges voor het werk aan een vastgoedtransactie", aldus Kortlang. SP-Kamerlid Jan de Wit zei dat de verleiding om aan frauduleuze praktijken mee te doen is toegenomen door de invoering van marktwerking. Maar Hirsch Ballin denkt niet dat de herinvoering van vaste tarieven het probleem oplost. Er kleven ook andere bezwaren aan. Zo stelde de KNB in het verleden de tarieven vast. Dat zou nu in strijd zijn met mededingingsregels. (Bron: ANP)

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven