Geen zitting op zaterdag

Delen:

Depositphotos_312159100_s-2019
beeld: Depositphotos

Er worden geen rechtszittingen op zaterdagen gepland, zo meldt de Nederlandse Orde van Advocaten.

Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie opperde vorige maand het idee om desnoods zittingen op zaterdag te houden, om zo de door de coronacrisis ontstane achterstand in zaken in te lopen.

In de tijdelijke regeling voor de geleidelijke openstelling van rechtsgebouwen vanaf 11 mei – waarover de Orde vooraf niet is geraadpleegd – is de mogelijkheid opgenomen om zittingen ’s avonds, ’s morgens vroeg of op zaterdagen te laten plaatsvinden. Maar de Rechtspraak heeft de Orde inmiddels verzekerd dat er geen plannen zijn voor zaterdagopenstelling van de gerechten.

In de overleggen met de Rechtspraak heeft de NOvA steeds herhaald dat het van groot belang is vooraf het tijdstip en de wijze van behandeling met de betrokken advocaat af te stemmen, zeker als dat buiten reguliere tijdstippen is. “Het uitgangspunt dat de rechtzoekende en diens advocaat steeds zonder voorbehoud beschikbaar is en kan zijn (en zich ‘coronaproof’ kan verplaatsen), is onjuist”, aldus de Orde.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven