Geert Corstens in ethische commissie IOC

Delen:

Beeld bij Corstens naar IOCGeert Corstens is benoemd tot lid van de Ethische Commissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De voormalige president van de Hoge Raad gaat in november aan de slag als een van de vijf onafhankelijke leden van de commissie die negen leden telt. De overige vier leden komen vanuit het IOC zelf. Corstens volgt Thomas Buergenthal op.

De ethische commissie beoordeelt het gedrag van leden van het IOC en van de staf aan de hand van de ethische code van het IOC. Volgens de website van de commissie doet zij aanbevelingen voor sancties of maatregelen, waarna het uitvoerend comité van het IOC de knoop doorhakt. De rapporten en besluiten worden openbaar gemaakt.

Dit jaar heeft de ethische commissie één oordeel gegeven. Dat ging over de vraag of de politieke functies van voormalige Hongaarse president Pál Schmidt verenigbaar zijn met zijn werk voor een IOC-commissie. De uitkomst was dat Schmidt beide rollen met elkaar mag combineren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven