Geert Corstens verkozen tot voorzitter Europese presidentennetwerk

Delen:

repo-1- 00H2047CorstensGeert Corstens, president van de Hoge Raad, is door zijn Europese collega’s gekozen tot voorzitter van het ‘Network of Presidents of the Supreme Judicial Courts of the Member States of the European Union’. Hij vervangt in deze functie de voormalige president van de Hongaarse Hoge Raad, András Baka die – mede ter ondersteuning van de Hongaarse rechters – in oktober 2011 tot ‘president van de presidenten’ was gekozen.

Baka werd als gevolg van nieuwe wetgeving van de regering Orban over de benoeming van Hongaarse rechters uit zijn functie als president ontslagen. Corstens vroeg onlangs aandacht voor deze verontrustende ontwikkelingen in Hongarije, waar de regering zijn invloed op rechterlijke benoemingen heeft vergroot.

Het Europese presidentennetwerk is een forum voor de uitwisseling van informatie en voor het opdoen van inspiratie. Zo kwam het netwerk in oktober vorig jaar bijeen om te spreken over de financiering van de rechtspraak en wordt dit jaar de benoemingsprocedure voor de hoogste gerechten en voor de Europese gerechten (Hof van Justitie van de Europese Unie en Europees Hof voor de Rechten van de Mens) besproken. (bron: Hoge Raad)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven