Geld voor juridisch advies via crowdfunding

Delen:

Foto: Pixabay

Omdat er de nodige ‘dossiers’ op de Dorpsraad Wijk aan Zee dreigen af te komen, wil het bestuur juridisch advies inhuren. Geld daarvoor wordt ingezameld via crowdfunding. Na anderhalve week is bijna de helft binnen.

Schrotlawaai, beroerde luchtkwaliteit, stank. Wijk aan Zee mag dan wel een ‘prachtdorp’ zijn, zegt Vera van Waardenburg tegen het Noordhollands Dagblad, is er ook het nodige aan de hand dat het leven van de dorpsbewoners kan verpesten. Ze noemt de stofoverlast, het transformatorstation van Tennet en de schrootverwerking. “We worden de procedures ingetrokken”, stelt Van Waardenburg, voorzitter van de Dorpsraad. “Dat vraagt ook om juridisch advies.”

De Dorpsraad beschikt over een klein budget, verkregen van de gemeente Beverwijk. Genoeg voor de ‘vergaderruimte, wat drankjes en bitterballen’. Maar wil je wat gedaan krijgen, zegt de voorzitter, “dan moet daarvoor doorgaan tot aan de hoogste rechter”.

Met de crowdfundingactie wil de Dorpsraad 10.000 euro ophalen voor de ‘processen-pot’. Na een week stond de teller op 3.000 euro, opgehaald met 64 donaties. Op vrijdag 17 januari – na anderhalve week – was ruim 4.000 euro opgehaald.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven