Gelderland gaat juridische kennis bundelen en delen

Delen:

Sinds vandaag kent Gelderland Legal Valley, een stichting die de juridische branche in de provincie zowel regionaal, nationaal als internationaal wil positioneren en profileren. Zo’n beetje alle juridische instellingen uit Gelderland zijn daarbij betrokken.

Gelderland ziet zich graag als een ‘grote speler in het landelijk juridisch landschap’, zo blijkt bij de oprichting van Legal Valley. Er is een rechtbank (met een Militaire kamer), een gerechtshof (met een Penitentiaire kamer, Militaire kamer en Pacht- en Grondkamer) en een Openbaar Ministerie. Er zijn ruim vierhonderd advocatenkantoren met 1200 advocaten. En er zijn juridische opleidingen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud Universiteit. De aanwezigheid van deze juridische infrastructuur is volgens Legal Valley een belangrijke factor voor ondernemerschap en innovatie in leidende branches in de regio zoals food, health en energy.

Legal Valley geeft deze juridische regionale kracht een gezicht en verbindt alle betrokken partijen. De stichting Legal Valley is een initiatief van de provincie Gelderland, de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Zutphen, het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, de rechtbank Gelderland, het Openbaar Ministerie Oost-Nederland, de Orde van Advocaten, de Radboud Universiteit, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, VNO-NCW ArnhemNijmegen en de ondernemersvereniging OKA. Fred Hammerstein, voormalig lid van de Hoge Raad en voormalig president van het Gerechtshof Arnhem, wordt bestuursvoorzitter van de stichting. “Als je kennis uitwisselt in een bepaald verband zoals Legal Valley, gaat je gehele kwaliteitsniveau omhoog. Zowel van de rechtspraak, de advocatuur als van de bedrijfsjuristen”, zegt Hammerstein.

De stichting gaat jaarlijks het congres Maatschappij & Recht organiseren. Tijdens dit evenement gaan al deze partijen, maar ook rechtenstudenten, samen vanuit verschillende invalshoeken in discussie over actuele onderwerpen met betrekking tot maatschappij en recht. Het thema van het eerste congres (7 maart 2017) is: ‘Privacy, lust of last?’. Het slotdocument van dit congres wordt aangeboden aan het ministerie van Veiligheid en Justitie. Naast het congres zullen ieder kwartaal bijeenkomsten voor de juridische branche in de regio worden georganiseerd en wordt een gezamenlijk stageprogramma uitgewerkt.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven