Gemeente Leiden en Museum De Lakenhal kopen schilderij van Rembrandt Harmensz

Delen:

De gemeente Leiden en Museum De Lakenhal kopen, met steun van het Mondriaan Fonds, de Vereniging Rembrandt en de Vereniging van Belangstellenden in De Lakenhal, het vroegst bekende schilderij van Rembrandt Harmensz. van Rijn: Brillenverkoper (1623-1624). Na bijna vierhonderd jaar heeft de stad Leiden nu voor het eerst een schilderij van deze wereldberoemde Hollandse meester in eigen bezit gekregen. Rembrandt schilderde het werk omstreeks zijn 17de levensjaar in zijn geboortestad Leiden.

Adviseurs Museum de Lakenhal:
De Clercq Advocaten Notarissen (Ernst van Win, Donata Lex, Erna Kortlang, Rosemarie de Vos)

Adviseurs verkoper ‘De Brillenverkoper’:
Loyens & Loeff (Rien Meppelink, Jasper Nobel)

Ernst van Win, dealmaker voor De Clercq Advocaten Notarissen:  “De cliëntrelatie tussen Museum De Lakenhal en De Clercq is begin 2000 ontstaan met de bruikleen van enkele werken van het museum in ons kantoor in Leiden. De Clercq heeft een speciaal op kunst en recht gericht juridisch team dat werkt voor kunstinstellingen en ondernemers of particulieren die zich met kunst bezig houden. Onze mensen hebben naast hun juridische expertise, grote affiniteit met en kennis van de kunst en de cultuurwereld. Aan de verkoop van het schilderij ‘De Brillenverkoper’ is een lange periode van voorbereiding vooraf gegaan onder strikte vertrouwelijkheid. Vanuit het buitenland was grote interesse in dit meesterwerk, maar de verkoper had echter de uitdrukkelijke wens dat het schilderij publiekelijk zou worden tentoongesteld in Nederland. De grote betrokkenheid van de Wethouder van Cultuur en van de gemeente zelf bij de verwerving van dit kunstwerk is in deze tijd bijzonder te noemen. Niets is mooier dan dat dit meesterwerk nu definitief in Rembrandts eigen geboortestad hangt. Voor Leiden is de aankoop van ‘De Brillenverkoper’ van groot historisch belang en ik ben er trots op dat het team Kunst & Recht van De Clercq bij de voorbereidingen, gesprekken over en de realisatie van deze bijzondere transactie betrokken was.”

 

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven