General counsels komen samen bij WNF

Delen:

General counselsGeneral counsels uit Nederland komen op donderdag 26 april bijeen in het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist. Het centrale thema is ‘How to deal with your privacy issues?’. De bijeenkomst staat alleen open voor leden van de LinkedIn-groep General Counsel Netherlands.

In 2009 zijn Petra van Hilst en Michiel van Straaten (de toenmalige general counsels van respectievelijk Meltwater Group en De Goudse Verzekeringen) ieder op LinkedIn begonnen met een netwerkgroep voor eindverantwoordelijke bedrijfsjuristen in Nederland. Inmiddels hebben zij de krachten gebundeld en is General Counsel Netherlands (‘GCN’) met rond de 240 general counsels verreweg het grootste onafhankelijke netwerk voor de doelgroep in Nederland: van, voor en door general counsels en chief legal officers. Via de GCN-Group wordt er actief van gedachten gewisseld over specifiek voor general counsels relevante onderwerpen.

De leden komen twee keer per jaar fysiek bij elkaar op het kantoor van één van de leden. De gastheer/vrouw vertelt over zijn of haar ervaringen naar aanleiding van een juridisch en/of ‘managerial’ thema en er is veel ruimte voor interactie.

Van Hilst en Van Straaten: “Wij hebben een grote diversiteit aan general counsels aan boord. Veel van hen zijn zeer ervaren maar er is ook een grote groep dertigers en veertigers. Hele professionele mensen die midden in de moderne samenleving staan. Met een duidelijke visie over hoe zij in deze tijd hun verantwoordelijke rol willen spelen, zowel binnen hun bedrijf als richting externe counsels die zij inhuren. Het is boeiend om te zien hoe snel zij zich ontwikkelen, hoe snel zij nu best practices uitwisselen, van elkaar leren en hoe bewust zij zich geworden zijn van hun positie. Online faciliteiten en moderne communicatiemiddelen vormen daarbij belangrijke hulpmiddelen. Maar juist ook dat zij elkaar af en toe eens ontmoeten.”

www.generalcounsel.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven