Gerard Schouw adviseert Raad voor Rechtsbijstand

Delen:

Gerard SchouwGerard Schouw is benoemd tot voorzitter van de Raad van Advies van de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad van Advies ziet toe op de algemene gang van zaken binnen de Raad voor Rechtsbijstand en adviseert de Minister daarover.

Gerard Schouw (1965) was van 17 juni 2010 tot 1 augustus 2015 Tweede Kamerlid voor D66. Van 10 juni 2003 tot 16 juni 2010 was hij Eerste Kamerlid (en fractievoorzitter). Sinds 1 augustus 2015 is hij algemeen directeur van Nefarma, de Nederlandse Vereniging voor Innovatieve Geneesmiddelen.

Schouw was wethouder van Dordrecht en voorzitter van D66. Hij was algemeen directeur van het Netherlands Institute for City Innovation Studies (maatschappelijk topinstituut voor steden). In de Eerste Kamer was hij voorzitter van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat. Als Tweede Kamerlid hield Schouw zich vooral bezig met binnenlandse zaken, justitie (rechterlijke macht en burgerlijk recht), asiel en immigratie, en landbouw.

De andere leden van de Raad van Advies zijn Monique de Vries, Rijk van Marion, Gert-Jan van der Vossen en Henk van Dijk.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven