Gerechten Gelderland als eerste volledig rookvrij

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Depositphotos_257659966_s-2019
beeld: Depositphotos

Roken is vanaf 1 juli overal op het terrein van de gerechtsgebouwen in Gelderland verboden.

Pal voor de deur van een van de rechtbanklocaties in Gelderland even een sigaretje roken is er vanaf 1 juli niet meer bij. Vanaf die datum is roken verboden op de stoep voor de ingang van het Paleis van Justitie in Arnhem en de andere gerechtsgebouwen, maar ook op andere plekken op het buitenterrein (zoals de binnentuin in Arnhem en de achterkant van de gebouwen). Er zullen borden worden neergezet om medewerkers en bezoekers erop te attenderen dat het complete terrein rookvrij is.

Rookruimtes

In overheidsgebouwen geldt sinds 1990 een rookverbod: roken is verboden in ruimtes die toegankelijk zijn voor het publiek en in ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik. Rookruimtes zijn nog wel toegestaan, maar vanaf 1 januari 2021 moeten alle overheidsgebouwen volledig rookvrij zijn.

Gezonde werkomgeving

De rechtbank Gelderland (en het Arnhemse deel van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dat ook in het Paleis van Justitie zetelt) loopt met haar rookverbod voor op andere gerechten. De rechtbank is druk bezig met het stimuleren van een gezonde werk- en leefomgeving. “Het faciliteren van roken past daar niet bij”, aldus de rechtbank, die met het verbod ook wil bijdragen aan het creëren van een rookvrije generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kanker Bestrijding en het Longfonds.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl