Gerechtsdeurwaarders leggen beslag op kantoor Prinsenhof in Den Haag

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders, de KBvG,  heeft beslag weten te leggen op kantoorruimte in het nieuwe multifunctionele complex Prinsenhof in Den Haag. Het pand aan het Prinses Margrietplantsoen is daarmee vanaf nu het nieuwe onderkomen van de beroepsorganisatie. De KBvG heeft haar oude kantoor in Baarn intussen ontruimd.

Mr Karen Weisfelt, directeur van de KBvG, vindt dat de communicatielijnen met Den Haag niet kort genoeg kunnen zijn. Met de verhuizing laat de KBvG zien hoeveel waarde zij toekent aan uitstekende contacten met Justitie, politici en andere belanghebbenden. Weisfelt: "De gerechtsdeurwaarder heeft een unieke spilfunctie – hij speelt als openbaar ambtenaar vanouds een belangrijke rol bij de inleiding van gerechtelijke procedures en de tenuitvoerlegging van uitspraken. Maar daarnaast is hij ook intermediair tussen partijen, die zakelijke conflicten kan helpen voorkomen of oplossen. De beroepsgroep staat dan ook midden in de samenleving. Die samenleving verandert natuurlijk voortdurend en de KBvG speelt daar op in. Zo zijn we onder andere actief betrokken bij de vernieuwingsprocessen rond de dagvaarding. Het werkt gewoon een stuk makkelijker als je bij wijze van spreken alleen maar de straat hoeft over te steken om daar even met een kamerlid of belangengroepering over te overleggen."

Op woensdag 20 februari zal het nieuwe kantoor officieel worden geopend door mr Michael van den Honert, directeur van de Directie Rechtsbestel van het Ministerie van Justitie.

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders is een openbaar lichaam in de zin van artikel 134 van de Grondwet. De KBvG is een zelfregulerende beroepsorganisatie: zij heeft wetgevende bevoegdheid en alle in Nederland gevestigde gerechtsdeurwaarders en toegevoegd kandidaat-gerechtsdeurwaarders zijn er verplicht bij aangesloten. De belangrijkste doelstelling van de KBvG is het bevorderen van een goede beroepsuitoefening en vakbekwaamheid.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven