Gerechtshof Amsterdam wint Europese prijs

Delen:

bekerHet Gerechtshof Amsterdam heeft in Porto de tweede prijs gewonnen voor innovatieve projecten in de rechtspraak. Er waren twintig inzendingen uit dertien Europese landen. De eerste prijs ging naar de Spaanse Orde van Advocaten die een website heeft ontwikkeld waarop rechtzoekenden op laagdrempelige wijze een aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand kunnen doen. De andere runners up waren Estland (dat een datasysteem heeft ontwikkeld dat informatie in de strafrechtketen beter ontsluit) en Duitsland dat een versnelde procedure heeft ontwikkeld in familiezaken.

De jury roemde het Nederlandse project omdat het de toegang tot Europese rechtspraak vergroot. En daarmee een bijdrage levert aan de versterking van de Rule of Law in Europa, gebruik maakt van sociale media en omdat het vrij toegankelijk is voor belangstellenden, zoals rechtzoekenden in jonge democratieën, en maandelijks wereldwijd 5000 bezoekers trekt. Het Amsterdamse project is daarmee een best practice die ook elders in Europa kan worden toegepast.

De prijs van de Raad van Europa ging naar de website European Courts waarop onder andere de nieuwsbrief Rechtspraak Europa verschijnt, evenals de wekelijkse Engelstalige update van de rechtspraak van het EHRM: This Week In Strasbourg. (bron: rechtspraak.nl)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven