Koninklijke graffiti voor Hof Arnhem-Leeuwarden

Delen:

Het is weer eens wat anders dan linten knippen: graffiti spuiten. “Heeft u wel eens gespoten?”, vroeg kunstenaar Bart Kok aan Koning Willem-Alexander. Die barstte in lachen uit en bleek niet te beroerd om zijn initialen met een spuitbus (oranje!) op het net onthulde kunstwerk van Kok te zetten. Door deze handeling opende de koning eind mei het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden tijdens een bijeenkomst in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden.

Het kunstwerk symboliseert het samengaan van de locaties Arnhem en Leeuwarden als gevolg van de herziening van de gerechtelijke kaart. President van het gerechtshof Fred van der Winkel beschouwt de opening door Koning Willem-Alexander als een koninklijke aanmoediging voor deze eenwording. “De Koning vertegenwoordigt de eenheid en onderlinge verbinding, waar wij als grootste gerechtshof van Nederland nu naar op zoek zijn.”

Klik voor een video van de opening hier.

Opening Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden-528px

V.l.n.r.: Koning Willem-Alexander, kunstenaar Bart Kok en president Fred van der Winkel

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven