Geslaagde buitenlandreis Jonge Balie Utrecht

Delen:

Eind september hebben 50 advocaten van de Jonge Balie Utrecht een geslaagde en succesvolle buitenlandreis gemaakt naar Praag. Lees hier een kort verslag.

Op 24 september vertrokken 50 advocaten uit Utrecht naar Praag voor de Jonge Balie buitenlandreis 2008.

Laat op de avond in Praag aangekomen werden er gezellig welkomstdrankjes gedronken in de bar van het hotel. Toch ging iedereen de volgende morgen vroeg mee het mooie oude centrum in om onder leiding van twee Nederlandssprekende gidsen de highlights van de stad te bezichtigen. De stadstour eindigde bij een bierbrouwerij waar de groep na de lunch een rondleiding kreeg om te zien waar en hoe het Tsjechische Staropramen bier gebrouwen wordt. Na het diner werd de groep door een Praagse advocaat opgehaald. Samen met zijn Praagse collegae en de Utrechtse buitenlandreiscommissie had hij een enthousiast plan opgesteld om de Praagse en Utrechtse advocaten nader kennis met elkaar te laten maken. In een lokale studentenbuurt zaten over 8 kroegjes een aantal advocaten en juristen van verschillende Praagse kantoren verspreid. Door een soort natuurlijk roulatie systeem werd er persoonlijk kennisgemaakt met de Praagse advocatuur en kroegcultuur.

De volgende dag was de groep uitgenodigd bij een advocatenkantoor in het centrum van de stad. Daar werd een presentatie gegeven door een partner van het kantoor. Tevens was er iemand van de Nederlandse Kamer van koophandel in Praag en een Praagse medewerker van Unilever die zich presenteerden. ‘s Middags was er vrije tijd om de stad te verkennen. ‘s Avonds genoot de groep van een diner op een zogenaamde jazzboot die de groep, onder de muzikale begeleiding van een Jazzkwartet, over de Moldau heen voer. Met vier dagen prachtig weer in deze geweldige stad en een afwisselend programma van cultuur, advocatuur en vermaak heeft de jonge balie Utrecht er weer een geslaagde reis opzitten.

Jonge Balie Utrecht in Praag

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven