Gevraagd: ideeën tegen vechtscheidingen

Delen:

Beeld bij idee tegen vechtscheidingMet de nieuwe website DivorceChallenge wil minister Van der Steur het aantal vechtscheidingen terugdringen. De website, die vanaf 6 sepember in de lucht is, nodigt mensen uit om ideeën in te dienen om het aantal vechtscheidingen terug te dringen.

De Divorce Challenge vloeit voort uit een motie van PvdA-kamerlid Recourt en loopt tot en met 21 november 2016. Professionals, sociale vernieuwers, en ervaringsdeskundigen kunnen de komende drie maanden voorstellen doen. Daarna worden de inzendingen voorgelegd aan een expertpanel met onder andere de Kinderombudsvrouw, een mediator, een rechter en een hoogleraar familie- en jeugdrecht.

Tijdens de slotbijeenkomst van 14 december stelt  het panel tenslotte vast welke voorstellen verdere uitwerking verdienen. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie stimuleert het realiseren van deze voorstellen door het bieden van expertise, contacten, of hulp bij het vinden van financiering.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven