Gids Rechtenstudie

Delen:

In de Gids voor de rechtenstudie en juridische beroepen (de Gids) vinden zowel geïnteresseerde scholieren, rechtenstudenten en zojuist afgestudeerden praktische informatie over de studie rechtsgeleerdheid en de arbeidsmarkt. De Gids verschaft met artikelen van en interviews met rechtenstudenten en vooraanstaande juristen een rijk en gevarieerd beeld van de mogelijkheden van de rechtenstudie.

De Gids bevat een uitgebreid overzicht van juridische hogescholen, universiteiten en faculteitsverenigingen en een overzicht van relevante juridische internetsites. In deze editie zal extra aandacht worden besteed aan de opleiding HBO-rechten en de universitaire masteropleidingen.

Dit jaar bevat de Gids drie delen. Het eerste deel richt zich op aankomende studenten en biedt een oriëntatie op een selectie van belangrijke rechtsgebieden. Deel twee verschaft juridische studenten informatie over stages, juridische bijbanen en bestuursactiviteiten tijdens hun studie. Het derde deel informeert over het toekomstig werkveld van juridische studenten. Naast deze redactionele informatie bevat De Gids een groot aantal bedrijfspresentaties.

De Gids is een samenwerking tussen Stichting Dux in Iura en uitgeverij Kluwer. Stichting Dux in Iura is opgericht in 1993 en bestaat uit een redactie en een bestuur gevormd door rechtenstudenten. Studenten die de Kluwer Collegebundel 2010-2011 kopen ontvangen De Gids gratis.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven