GRATIS ONLINE CURSUS: ONTWIKKELINGEN ONDERNEMINGSRECHT 2022

Delen:

In de cursus Ontwikkelingen Ondernemingsrecht 2022 bespreken prof. mr. drs. D.F.M.M. Zaman en prof. mr. C.A. Schwarz recente wetgeving en jurisprudentie op het gebied van het ondernemingsrecht van midden 2021 tot mei 2022.

Aan de orde komt onder meer de nieuwe nationale en Europese wetgeving op het gebied van het Trustregister en de Evenwichtiger verdeling mannen en vrouwen in bestuur/RvC, verschillende wetsvoorstellen en consultatiedocumenten, de Nederlandse Corporate Governance Code, en de belangrijkste jurisprudentie van de Hoge Raad, de hoven en de rechtbanken op het gebied van het ondernemingsrecht uit de afgelopen periode.

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het ondernemingsrecht, zowel wat betreft nationale en Europese wetgeving als jurisprudentie
  • bent u in staat zich over deze ontwikkelingen een gefundeerde mening te vormen
  • kunt u deze ontwikkelingen toepassen in uw praktijk

Vraag de gratis proefcursus aan

Docenten
prof. mr. drs. D.F.M.M. Zaman

Niek Zaman is verbonden aan de praktijkgroep ondernemingsrecht bij Loyens & Loeff, waar hij 29 jaar notaris is geweest en hij is emeritus hoogleraar notarieel ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en begeleidt nationale en internationale ondernemingen bij fusies, splitsingen, overnames en beursintroducties. Niek Zaman is als mede-auteur betrokken bij een aantal boeken onder andere op het gebied van fusies en splitsingen en de stichting en vereniging. Hij is lid van de Commissie Vennootschapsrecht en maakt deel uit van de redacties van SDU Commentaar Ondernemingsrecht, JBN en TvOB.

prof. mr. C.A. Schwarz

Kid Schwarz is hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en als partner verbonden aan Baker Tilly NV. Hij publiceert op het brede terrein van het ondernemingsrecht. Kid Schwarz is redactielid van het TvOB en van de losbladige Rechtspersonen en redacteur van de boekenreeks Ius Commune Europeum alsook van de hoofdredactie van de serie van het Instituut voor Ondernemingsrecht. Daarnaast is hij fellow van het Maastricht Institute for Corporate Law, Governance and Innovation policies (ICGI) en voorzitter van het bestuur van de internationale onderzoekschool Ius Commune.

Liever een andere proefcursus uitproberen?

Dat kan! Om uw kennis te laten maken met ons cursusaanbod kunt u gratis en geheel vrijblijvend alle onderstaande proefcursussen ter waarde van 1 of 2 PO-punten volgen*. Voor één cursus naar keuze krijgt u de punten toegekend:

Vraag nu een gratis proefcursus aan

Waarom nascholen bij PO-Online?

U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met ons nascholingspakket heeft u toegang tot ruim 100 cursussen, ontwikkeld in samenwerking met de beste docenten uit uw vakgebied.

Of u nu op zoek bent naar inhoudelijke verdieping of bovenop de actualiteiten wilt zitten; met ruim 100 verschillende onderwerpen vindt u bij PO-Online altijd wel cursussen die aansluiten bij uw interesses en leerbehoeften.

  • Efficiënt nascholen wanneer het u uitkomt
  • Onbeperkt toegang tot een uitgebreid cursusaanbod
  • Vakinhoudelijk en actueel
  • Vooraanstaande docenten
  • Altijd en overal toegang tot relevante vakkennis

Abonneren

Wilt u meer ontdekken over PO-Online?
Dan kunt u hier meer informatie vinden over ons uitgebreide cursusaanbod, proefcursussen en abonnementen. U kunt ook contact met ons opnemen via de volgende kanalen:

Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: info@po-online.nl
Website: www.po-online.nl

*De online proefcursussen veranderen regelmatig. Kijk voor het actuele aanbod op onze website.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven