Groei aantal flexwerkers in advocatuur niet te stuiten

Delen:

flexwerker advocatuurHet is een ontwikkeling die in de advocatuur al een aantal jaren zichtbaar is: het inhuren van zzp’ers. Ook bij de grote advocatenkantoren wordt steeds meer gebruik gemaakt van zelfstandige advocaten die zich aan de kantoren verhuren. Zo is Zuidaskantoor De Brauw Blackstone Westbroek vorig jaar van start gegaan met de zogenoemde ‘Flexpool’, een groep zelfstandig werkende advocaten en juristen die bij grote opdrachten van De Brauw snel ingeschakeld kunnen worden. De flexibele schil is in een jaar tijd gegroeid van 30 naar 60 mensen en gaat nu richting de 100, zegt Martijn Snoep, de managing partner van De Brauw tegen FD.

Ook andere Zuidaskantoren, zoals NautaDutilh, werken aan de oprichting van een ‘flexpool’. FD meldt dat Allen & Overy sinds 2013 over ‘Peerpoint’ beschikt, een internationaal gecoördineerde pool van flexibel inzetbare advocaten. Als redenen voeren kantoren aan dat zij met de flexibele schil piekbelasting beter op kunnen vangen, meer specialisten paraat hebben en hun diensten goedkoper kunnen aanbieden.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven