Groningse advocaat al 50 jaar aan het werk

Delen:

Tonnie PlasOp 7 oktober 1966 werd hij beëdigd, en vandaag viert hij zijn vijftigjarig jubileum. Tonnie Plas is nog steeds actief als advocaat, en daarmee mogelijk de advocaat met de meeste dienstjaren uit de Nederlandse geschiedenis.

Hij begon zijn loopbaan bij Vos, Seidel & Van der Minne en eindigt bij hetzelfde kantoor, dat sinds 2009 PlasBossinade (Groningen) heet. Vier jaar na zijn indiensttreding, in 1970, werd Tonnie Plas (78) vennoot. Op 1 januari 2017 zal hij dan echt stoppen, na een dienstverband van ruim een halve eeuw.

In die periode is de professionaliteit en de kwaliteit van de advocatuur flink toegenomen, zegt Plas tegen Mr., die hem benoemde tot Mr. van de week. “Maar het is er niet gezelliger op geworden.”

De toegenomen regelzucht binnen de advocatuur en de daarmee gepaard gaande bureaucratie staan hem tegen. Plas: “Een kosten-batenanalyse naar het resultaat van de gegroeide regelgeving lijkt mij zeer wenselijk. Daar zou wel eens uit kunnen komen dat de extra controlemaatregelen die in de afgelopen vijftig jaar zijn uitgevaardigd veel meer moeite en tijd hebben gekost dan dat zij hebben opgeleverd.”

Op maandag 10 oktober verschijnt het interview met Tonnie Plas op deze site.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven