‘Grote transacties staan door corona on hold’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
28 april ‘Grote transacties staan door corona on hold’
Beeld: Mohamed Hassan/Pixabay

Houthoff en DeBreij adviseerden beide in het eerste kwartaal van 2020 bij twaalf overnamedeals en leiden daarmee de league tables die zijn opgesteld door M&A. Maar de hoogste waarde van alle deals samen wordt gerealiseerd door NautaDutilh.

De dealwaarde die NautaDutilh wist te realiseren bedraagt ruim 30 miljard euro. Dat werd behaald met het begeleiden van elf deals – een aanzienlijk hoger bedrag dan de twaalf deals van DeBreij (205 miljoen euro) en de elf van Houthoff (3,5 miljard euro).

Naast NautaDutilh adviseerde ook Vrimans M&A Lawyers bij elf deals. Lexence deed er tien, AKD negen, Loyens & Loeff en Osborne Clark ieder acht en Ingen Housz en Janssen Broekhuysen ieder zeven.

De Brauw Blackstone Westbroek deed in het eerste kwartaal van 2020 zes deals maar wel met een hoge dealwaarde: ruim 11 miljard euro, een fractie meer dan Linklaters – dat deze waarde realiseerde met één enkele deal.

Enige vrouw

NautaDutilh leverde ook twee topdealmakers: Joost den Engelsman (twee deals, waarde: 17 miljard) en Leo Groothuis (twee deals, waarde: bijna 13 miljard). Den Engelsman bezette vorig jaar nog een 33ste plek in de league tables en staat dit kwartaal op één. Groothuis stond in 2019 op twee en heeft die positie in dit kwartaal geconsolideerd. De enige vrouw in de top-tien is Christine Brinkman van Osborne Clarke: zes deals (en daarmee de tweede plaats) met een waarde van 215 miljoen euro (tiende plaats).

On hold

Tegen M&A geeft NautaDutilh-dealmaker Joost den Engelsman toen dat corona al effecten heeft. “COVID-19 heeft onmiskenbaar een significante impact op M&A-transacties over de hele wereld. Een aantal, voornamelijk de grotere transacties, lijken tijdelijk ‘on hold’ te staan. Het aandachtspunt van dit moment is vooral hoe je reeds getekende deals nog tot closing weet te brengen.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top