Heidag op dushi Korsou

Delen:

VanEps Kunneman VanDoorne is een advocatenkantoor dat werkt in en vanuit verschillende jurisdicties in de Caribische regio. Hoewel elk eiland zijn unieke gewoontes en gebruiken heeft, zijn en blijven we one firm. En one firm betekent one kantoordag! En zo kwam deze maand het (bijna) voltallige team vanuit de gehele regio bij elkaar op Curaçao voor de kantoordag 2016. Het Curaçaose equivalent van de Hollandse (doorgaans saaie en regenachtige) heidag betekent in verschillende teams in jeeps door het Christoffelpark crossen, terwijl je puzzels probeert op te lossen en je uiterste best doet als eerste over de finishlijn te komen. Helemaal niet saai dus, zo’n heidag op dushi Korsou!

Hoe pakken we dat hier dan anders aan? Het begint al bij de ontvangst: buiten op de patio van ons Curaçaose pand bijpraten met kantoorgenoten van andere eilanden onder het genot van een hapje en een drankje. De gadgets: actief bezig zijn in het immer zonnige Christoffelpark vraagt om de nodige hydratatie, dus kregen we infuser bottles, die we bij de heuse infuserbar vulden met fris fruit, munt en water. De locatie: het Christoffelpark is een grillig natuurgebied in het noordwesten van Curaçao, en bestaat uit drie voormalige plantages en een oud mijnencomplex. Uiteraard behoort de Christoffelberg zelf, met zijn 377 meter het hoogste punt van het eiland, ook tot het nationaal park.

Dan het programma. Bij aankomst in het park moesten de verschillende teams zo snel mogelijk hun jeep zoeken en met behulp van de navigatoren in hun team de weg door het park zien te vinden. Tijdens de route moesten er verschillende puzzels worden opgelost en opdrachten worden volbracht, om zo aanwijzingen te verdienen. Een van de mythes over het park stond deze dag centraal, en met behulp van de aanwijzingen zou elk team in staat moeten zijn deze mythe te reconstrueren. Als bonus kregen we de mooiste uitkijkpunten en een geschiedenislesje over Curaçao. Zelfs de welbekende vertrouwensoefening (in Nederland vaak jezelf geblinddoekt achterover laten vallen en maar hopen dat je door een ander wordt opgevangen) kreeg een lokale variant. Hier was het de bedoeling dat een teamlid geblinddoekt een ladder probeerde te beklimmen, die de andere eveneens geblinddoekte teamleden overeind hielden door gelijkmatig te trekken aan vier touwen die aan de top van de ladder bevestigd waren. Dat alles op de stoffige, rotsige grond van het park… Waar het andere teams wel lukte, en er met het vertrouwen in elkaar bij ons team niets mis was, moesten we deze opdracht vroegtijdig afblazen. Niet omdat we als advocaten over het algemeen niet bijster sterk zijn in natuurkunde, maar wegens falende materialen. Tja, in de tropen gaan dingen nu eenmaal ook sneller kapot. En we wilden tenslotte ook nog graag in één stuk aan het diner komen te zitten.

Dat diner was namelijk meer dan de moeite waard. Bij landhuis Savonet stonden lange gedekte tafels en koude borrels voor ons klaar. Een one family diner onder de Curaçaose sterrenhemel en de met lichtjes versierde divi-divi bomen vormde de perfecte afsluiting van onze kantoordag. Kantoordag Caribbean style wel te verstaan!

Brenda StuartBrenda Stuart behaalde haar master Privaatrechtelijke Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam in 2014. Naast haar studie was Brenda bijzonder actief op sociaal maatschappelijk gebied. Zo rondde ze eerder een studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening af en was ze onder andere bijlesdocent in Europees Recht en redacteur bij Legal360 (een online community voor juridische professionals). Voordat Brenda in 2015 in dienst trad bij VanEps Kunneman VanDoorne was ze werkzaam als jurist bij Eiffel in Nederland.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven