Herman Bolhaar voorgedragen tot voorzitter van College van procureurs-generaal

Delen:

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie mee ingestemd om de heer mr. H.J. Bolhaar voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie.

Bolhaar (55) gaat na zijn benoeming vanaf 1 april onderdeel uit maken van het college en neemt per 1 juni de rol van voorzitter op zich. De termijn voor de voorzitter is drie jaar, met de mogelijkheid tot verlenging met nog eens drie jaar.

Bolhaar kan bogen op een lange loopbaan binnen het Openbaar Ministerie, waar hij sinds 1983 werkzaam is. Zo was hij officier van justitie in Breda en Arnhem en vervolgens plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in Den Bosch en hoofdofficier van justitie in Breda. Tussen 2004 en 2008 was hij procureur-generaal. Sinds 2008 is Bolhaar werkzaam als hoofdofficier van justitie in Amsterdam.

Bolhaar volgt de heer mr. H.N. Brouwer op, die op 1 juni de maximaal benoembare periode van zes jaar als voorzitter van het college heeft gefungeerd. Brouwer neemt medio mei afscheid van het Openbaar Ministerie en vervolgt zijn loopbaan binnen de rechtspraak. In het verleden heeft Brouwer daar reeds verscheidene functies vervuld.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven