Herstel vertrouwen rechtspraak en burger via speciale app

Delen:

kloof1Er lijkt sprake van een groeiende kloof tussen rechtspraak en samenleving. Hoe heeft het zover kunnen komen? En hoe kunnen we het vertrouwen tussen rechter en burgers weer herstellen? Marc Hertogh, hoogleraar rechtssociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), wil dit met zijn onderzoeksgroep Public Trust & Public Law onderzoeken door niet alleen over, maar vooral met burgers te praten. Daarom ontwikkelt hij onder meer een speciale app en een interactieve website, zodat iedereen via zijn mobiele telefoon aan het onderzoek kan bijdragen.

Dit is een van de drie onderzoeksvoorstellen waarop kan worden gestemd in een wedstrijd rond het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. De andere voorstellen liggen op het gebied van zorg en energie. In promotiefilms lichten vragenstellers en betrokken RUG-wetenschappers hun onderzoeksplan toe.

Tot maandag 30 september kan er gestemd worden. Het voorstel met de meeste stemmen wordt uitgevoerd.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven