Herziening gerechtelijk kaart gaat door

Delen:

De Eerste Kamer heeft gisteren het wetsvoorstel Herziening Gerechtelijke Kaart niet controversieel verklaard. De behandeling van het voorstel gaat dus gewoon door. Verwacht wordt dat de Eerste Kamer nog voor de zomer over het plan zal beslissen.

Erik van den Emster, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, is blij dat de behandeling wordt voortgezet. Zo zegt hij in een bericht op rechtspraak.nl: “We kunnen nu door met ons werk. Met het voorbereiden van de herziening – waarbij we uiteraard geen besluiten hebben genomen die niet teruggedraaid kunnen worden – is al veel in beweging gezet. Er wordt meer en beter samengewerkt tussen sectoren en tussen gerechten. Werkprocessen worden steeds meer uniform uitgevoerd. Dat zijn goede ontwikkelingen. Ik ben blij dat de onzekerheid voor het personeel niet langer gaat duren. Dat was wel gebeurd als het wetsvoorstel controversieel was verklaard.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven