Het derde Scheidingscafé

Delen:

Op initiatief van advocaat Petra Slingenberg (Delissen Martens) en psycholoog Bert Ruitenbeek (Leeuwenhart), beiden mediator, wordt op woensdagavond 6 april voor de derde keer ‘Het Scheidingscafé’ georganiseerd in Boekhandel Paagman in Den Haag. Het thema die avond is: ‘scheiden met een goed gevoel’.

Het Scheidingscafé is opgericht om mensen een platform te geven waar zij vragen kunnen stellen over scheiden, het proces, de route en zich een beeld kunnen vormen van wat er op je af komt bij een scheiding. Slingenberg: “We willen taboes doorbreken. We willen dat mensen gaan praten met elkaar over scheiden, ook wanneer je nog niet gescheiden bent maar wel stilstaat in je relatie, of rondloopt met de gedachte om te gaan scheiden.” De initiatiefnemers geven advies en delen hun ervaringen. Ze gaan het gesprek aan met iedereen die een vraag heeft over scheiden en relatievraagstukken. Er is breed aandacht voor preventie en de fase voor de scheiding. En natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van juridische vragen.

Volgens Slingenberg is een goede en tijdige begeleiding bij het scheidingsproces noodzakelijk. Mediation kan helpen om het proces minder pijnlijk en destructief te laten verlopen dan nu vaak het geval is. “Als je het goede uit het huwelijk wilt behouden, moet een goed plan worden gemaakt voor de kinderen en moet je inzien dat je rol van ex-partner wezenlijk anders is dan die van moeder of vader. In de communicatie loopt dit vaak door elkaar heen en dat maakt de chaos groter en groter.”

Alle geïnteresseerden zijn welkom. (gratis toegang)

Klik voor meer informatie hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven