Het Nationaal WWZ Event – Transitienacht van de arbeid

Delen:

VAAN VVA WWZOp 1 juli 2015 treedt de tweede tranche van de Wet werk en zekerheid  treedt in werking. Dit wordt de meest ingrijpende wijziging van het Nederlandse ontslagrecht sinds de Tweede Wereldoorlog genoemd. Om uitvoerig stil te staan bij de wetswijziging vindt op dinsdag 30 juni 2015 een arbeidsrechtelijk congres plaats: het Nationaal WWZ Event – Transitienacht van de arbeid.

Het congres is een gezamenlijk initiatief van de VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland) en de VvA (Vereniging voor Arbeidsrecht). Aan het congres wordt medewerking verleend door het UWV, VJAA (Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten), de rechterlijke macht (waaronder een afvaardiging van de kring van kantonrechters en de gerechtshoven) en het Levenbach Instituut (alle leerstoelhouders sociaal recht verbonden aan faculteiten rechtsgeleerdheid in Nederland).

Het UWV zal praktische workshops verzorgen over de werking van de UWV-procedure en de rechterlijke macht zal toelichten hoe zij met de ontslaggronden zal omgaan en wat mogelijk als ‘ernstig verwijtbaar handelen’ kwalificeert. De wetenschap zal op haar beurt een doorlopende ‘WWZ University’ verzorgen en praktijkbeoefenaren uit verschillende disciplines zullen op diverse onderdelen reflecteren en reageren.

Minister Asscher, die aan de wieg stond van de WWZ zal ‘s avonds (20.00 uur)  het inhoudelijke deel van het congresprogramma afronden met een speech. Aansluitend zal Rick Nieman een rondetafelgesprek leiden. Klokslag middernacht zal collectief de WWZ worden verwelkomd met vuurwerk en champagne.

Meer informatie vindt u hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven