HiiL ontvangt vervolgfinanciering van 1,5 miljoen

Delen:

Het Hague Institute for the Internationalisation of Law (HiiL) zal ook voor de jaren 2012 en 2013 een basissubsidie van € 1,5 miljoen per jaar ontvangen. Dat heeft staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Halbe Zijlstra toegezegd.

De Ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Veiligheid en Justitie, Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties brengen gezamenlijk dit bedrag bijeen. De vier ministeries zijn wederom bereid om bij te dragen aan het voortbestaan van dit unieke kennisinstituut op het gebied van recht en globalisering. Het toont aan dat de netwerken die HiiL heeft opgebouwd en de kennisproducten die ontstaan middels HiiL-onderzoek van grote waarde zijn voor de Rijksoverheid als geheel. De belangstelling van de vier vakministeries onderstreept de missie van HiiL: innovatieve oplossing voor nationale rechtssytemen.

HiiL directeur Sam Muller is erg blij met de toezegging van de staatssecretaris: “Sinds de oprichting van HiiL in 2005 hebben wij keihard gewerkt aan de opbouw van het instituut en het initiëren van onderzoeksprojecten op het raakvlak van recht en globalisering. De voortzetting van de basissubsidie stelt ons in staat om ook de komende jaren door te gaan met datgene waar we heel goed in zijn geworden: het opzetten van hoogstaande kennissamenwerkingen om oplossingen te genereren voor de uitdagingen die globalisering biedt, zoals het vormgeven van rechtsstatelijkheid – scheiding der machten, het afleggen van verantwoording – in een wereld van gelaagde governance; de veranderende rol van hoogste rechters; en de toenemende regulering buiten de staat om. Ons onderzoek leidt er uiteindelijk toe dat professionals die op wat voor manier dan ook met recht te maken hebben, beter met de uitdagingen van de 21ste eeuw kunnen omgaan.”

Het werk van HiiL over de laatste vijf en een half jaar komt samen in het Law of the Future Joint Action Programme. Met dit programma presenteert HiiL niet alleen de eigen onderzoeksresultaten, maar wordt ook een internationaal forum opgezet, waar praktijk en academie samenkomen. Thema van het forum en van het congres dit jaar is de toekomst van het recht over 20 jaar.

Tegelijkertijd levert HiiL ook een bijdrage aan het verder neerzetten en uitbouwen van Den Haag als ‘legal capital of the world’. De komende jaren zal er voor de Haagse kennisinstellingen die de thema’s recht, vrede en veiligheid bestuderen veel veranderen met de komst van het Hague Institute for Global Justice (HIGJ). Met steun van de Rijksoverheid en de Gemeente Den Haag zal dit nieuwe instituut snel een belangrijke plaats gaan innemen. HiiL is mede-oprichter en steunt de belangrijke taak van het HIGJ.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven