HiiL presenteert allereerste toekomstscenario’s voor het recht

Delen:

HiiL_logo_HR_DEF200 juridische professionals uit de hele wereld kwamen op 23 en 24 juni bijeen in het Vredespaleis te Den Haag om te spreken over de ‘Law Scenarios to 2030. Deze werden gepresenteerd tijdens de Law of the Future Conferentie van het Hague Institute for the Internationalisation of Law (HiiL). De conferentiedeelnemers bogen zich over de vraag hoe het recht zich de komende 20 jaar zal ontwikkelen.

Law Scenarios to 2030

Met de door HiiL ontwikkelde Law Scenarios to 2030 wordt systematisch toekomstdenken voor de eerste keer toegepast op de wereld van het recht. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en Shell, twee vooraanstaande namen op het gebied van scenario-ontwikkeling, hebben met HiiL samengewerkt aan dit project. Meer dan 150 internationale professionals uit de zakenwereld, overheid, internationale organisaties en wetenschap leverden waardevolle inzichten. Dit unieke denkproces heeft geleid tot drie mogelijke scenario’s voor de toekomst van het recht: ‘Global Constitution’, ‘Legal Borders’ en ‘Legal Internet’.

Aanbevelingen van topexperts

Hoe kunnen recht en instituties in de toekomst effectief blijven? Het ‘Law of the Future Forum‘, met 75 speciaal uitgenodigde topexperts, had als doel tot duidelijke aanbevelingen te komen voor toekomstbestendig beleid, onderzoek en juridisch onderwijs. Daarna bespraken 200 juridische professionals en wetenschappers tijdens de publieke conferentie de aanbevelingen van het Forum, de Law Scenarios to 2030 en ontwikkelingen die bepalend zijn voor het recht van de toekomst.

Veel conferentiedeelnemers informeerden naar de mogelijkheid om een Law of the Future workshop te houden voor hun eigen bedrijfstak of over een specifieke regio. HiiL kan met unieke kennis bijdragen aan de toekomstbestendigheid van organisaties die dagelijks met recht te maken hebben.

Innovating Justice Award 2011

Tijdens de conferentie werd tevens de eerste ‘Innovating Justice Award 2011 uitgereikt aan het succesvolle innovatieproject ‘Facilitadores Judiciales‘. Dit initiatief is een netwerk van ‘community leaders’ die juridisch advies en bemiddeling aanbieden in verschillende Latijns-Amerikaanse landen. (bron: HiiL)

LOTF_foto_MR_magazine_juliadeboer-comIMG_5537

fotografie: Julia de Boer

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven