Hirsch Ballin over ‘Recht en neodemocratische politiek’

Delen:

ernst-hirsch-ballin‘Recht en neodemocratische politiek’. Dat is de titel van de toespraak van Ernst Hirsch Ballin (hoogleraar Nederlands en Europees constitutioneel recht aan de Universiteit van Tilburg) die hij zal houden tijdens de viering van het 175-jarig bestaan van de Praktizijnsbibliotheek. Ter gelegenheid van het jubileum wordt een minisymposium georganiseerd dat plaatsvindt op dinsdag 27 november in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Het centrale thema van de dag is de toekomst van de juridische bibliotheek en de digitalisering. Daarover gaan uitgeverijen en vertegenwoordigers van onder meer de rechtspraak en advocatuur met elkaar in discussie.

Voorafgaand aan de discussie, die zal worden geleid door Mr.-hoofdredacteur Michiel van Kleef, worden lezingen verzorgd door prof. mr. Vino Timmerman (advocaat-generaal bij de Hoge Raad), prof. mr. Edgar du Perron (decaan rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam) en Ewoud Sanders (taalhistoricus en journalist). Zij zullen ieder op geheel eigen wijze invulling geven aan het subthema ‘Wegwijs in de informatiejungle’.

De middag wordt afgesloten met een borrel met onder meer een bijzonder optreden van het Jonge Balie Cabaret Amsterdam. Daarop volgt een lustrumdiner met de dinertoespraak van Ernst Hirsch Ballin waar een groot aantal advocaten, rechters en officieren acte de présence zal geven. Een piano-recital met een compositie uit 1837 wordt na feestredes van onder meer de voorzitter van de Praktizijns-Sociëteit Robert van Galen, gevolgd door een spetterend eindfeest.

De Praktizijnsbibliotheek is in 1837 opgericht door de Praktizijns-Sociëteit en is gevestigd in de rechtbank Amsterdam. De bibliotheek beschikt naar schatting over 20.000 boektitels en 300 titels van vakbladen, jurisprudentiebladen en officiële publicaties die staan uitgestald op 1,5 kilometer aan planken. De bibliotheek is toegankelijk voor medewerkers van advocatenkantoren, rechters en officieren van justitie in het arrondissement Amsterdam.

Datum: dinsdag 27 november 2012 van 15.30 (inloop) tot 23.00 uur.
Locatie: Muziekgebouw aan ’t IJ, Piet Heinkade 1 in Amsterdam

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven