Hoekstra en De Wit toezichthouders advocatuur

Delen:

Rein Jan Hoekstra en Jan de WitDe Advocatenorde heeft vandaag Rein Jan Hoekstra (oud-staatsraad en voormalig secretaris-generaal van het Ministerie van Algemene Zaken en coördinator van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten) en Jan de Wit (voormalig Tweede Kamerlid voor de SP en oud-advocaat) voorgedragen bij de minister van Veiligheid en Justitie als kroonleden voor het nieuw in te stellen College van Toezicht. Eerder was al bekend dat de algemeen deken van de Advocatenorde als voorzitter van het college zou gaan optreden.

De aanbeveling vindt plaats vooruitlopend op de inwerkingtreding van het wetsvoorstel Wet positie en toezicht advocatuur per 1 januari 2015. Dit wetsvoorstel regelt onder meer het toezicht op de advocatuur. Het college van toezicht wordt een nieuw orgaan van de Advocatenorde en bestaat uit de landelijke deken en de twee onafhankelijke leden (niet advocaten) en zal toezien op het gehele systeem van toezicht en hierover jaarlijks rapporteren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven