Hoekstra: gewoon doorgaan met onderzoek dekanaal toezicht

Delen:

Rein Jan HoekstraOud-staatsraad Rein Jan Hoekstra, die op verzoek van de Advocatenorde onderzoekt hoe het staat met het dekanaal toezicht, gaat gewoon door met deze opdracht afbrengen, ondanks het begin deze maand door de minister naar de Raad van State gestuurde wetsontwerp over toezicht op de advocatuur. Hoekstra: “Ik begrijp wel dat er nu weer wat opschudding is, maar in feite is er niets nieuws. De minister legt zijn opvattingen vast in een wetsontwerp en dat ligt nu ter advisering bij de Raad van State. Maar dat betekent dat er nog lang geen wet is. Laat dat duidelijk zijn.”

Hoekstra is er van overtuigd dat het advies wat hij eind van het jaar gaat uitbrengen, en waarvan een tussenrapportage deze zomer verschijnt, meerwaarde zal hebben voor de besluitvorming: “Anders zou ik deze opdracht ook niet hebben aanvaard. Maar het is natuurlijk aan het parlement om die meerwaarde uit mijn bevindingen te halen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven