Hof beperkt strafzittingen wegens corona

Vanwege een toename van het aantal coronabesmettingen op de afdeling strafrecht in Arnhem van het gerechtshof Arnhem–Leeuwarden, gaan volgende week alleen de strikt noodzakelijke strafzittingen door.

Delen:

Hof beperkt strafzittingen wegens corona
Beeld: Depositphotos

Nee, ze hebben geen feestje gevierd met z’n allen. En het gaat ook niet om extreem veel besmettingen, vertelt de woordvoerder van het hof, maar er zitten toch wel behoorlijk wat mensen thuis. Deels omdat ze besmet zijn, deels omdat ze quarantaine zitten en een testuitslag afwachten. “Maar uit oogpunt van de veiligheid van de medewerkers heeft het crisisteam besloten om in de week van 14 december in Arnhem en Zwolle alleen zittingen te laten doorgaan die strikt noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld vanwege het verlopen van termijnen.” Hoeveel zittingen en verhoren worden geschrapt en opnieuw moeten worden ingepland wordt nog geïnventariseerd.

Ondersteuning

Het houden van meer Skype-zittingen bood geen mogelijke oplossing. “Het gaat namelijk bij de besmettingen niet zozeer om rechters, maar vooral om mensen van de ondersteuning. Het voorbereidende werk dat zij doen voor zittingen moet echt op het hof gebeuren, dat kun je niet thuis doen. Doordat zij nu minder aanwezig hoeven te zijn, hopen we te voorkomen dat het aantal besmettingen verder oploopt.”

Hoe verder?

Het hof houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en bekijkt medio volgende week of aanvullende maatregelen nodig zijn. Vooralsnog gaan alle geplande zittingen en verhoren in de week voor kerst en tussen kerst en oudjaarsdag door. Er staan die weken al minder zittingen gepland door de vakantieperiode.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven