Hof van Assisen in problemen

Delen:

Hof van AssisenDoor een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens staat de werking van het Belgische Hof van Assisen, de rechtbank die zware misdaden behandelt, ter discussie. Dat melden Belgische media woendag.

Dinsdag gaf het Europees Hof in Straatsburg Richard Taxquet, die is veroordeeld als opdrachtgever voor de moord op PS-politicus André Cools, gelijk. Volgens het Hof hadden de vragen aan de volksjury in het proces niet voor alle verdachten in het proces gelijk mogen zijn, zoals wel het geval was. Bovendien antwoordde de jury alleen met ja of nee, maar volgens het Hof moet er altijd een motivering bij de antwoorden gegeven worden.

Indien de uitspraak in hoger beroep wordt bevestigd, kan iedereen die vervolgens veroordeeld wordt op basis van een niet gemotiveerde schuldigverklaring door een jury ook naar het Europees Hof stappen en daar waarschijnlijk gelijk krijgen, waarna het proces moet worden overgedaan. (bron: ANP)

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven