Juridisch nieuws

Hoge Raad: drie raadsheren in, drie met pensioen

Beeld: Pixabay

De Hoge Raad gaat drie nieuwe raadsheren verwelkomen en gaat afscheid nemen van drie oud-gedienden. Vorige week heeft de ministerraad ingestemd met de benoeming van drie raadsheren. Alle drie komen ze van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

In de civiele kamer van de Hoge Raad komt Pieter Frans Lock te werken. Op dit moment is hij senior-raadsheer in het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Daarnaast heeft hij nog enkele bezoldigde functies: docent in zijn eigen eenmanszaak, docent bij de Academie voor de Rechtspraktijk en bij SSR, medewerker stelplicht en bewijslast bij Wolters Kluwer en arbiter bij het Nederlandse Arbitrage Instituut. Het aantal raadsheren in de civiele kamer blijft gelijk: op 1 september 2019 gaat raadsheer Toon Heisterkamp met vervroegd pensioen.

De strafkamer krijgt twee nieuwe raadsheren, Martin Kuijer en Catelijne Caminada. Kuijer (1972) is juridisch adviseur bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. In 2004 promoveerde hij op The Blindfold of Lady Justice, over rechtelijke onafhankelijkheid en onpartijdigheid in het licht van artikel 6 van het EVRM. Op dit moment is Kuijer ook hoogleraar Mensenrechten aan de Universiteit van Amsterdam en raadsheer-plaatsvervanger in het hof Arnhem-Leeuwarden. Hij begint op 1 januari 2020.

Catelijne Caminada (1971) is senior-raadsheer in het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en ze treedt op 1 september 2020 aan in de strafkamer van de Hoge Raad. Ze begon haar loopbaan bij de rechterlijke macht in 1996 als gerechtsauditeur bij de rechtbank Almelo. Ze bekleedt geen nevenfuncties.

Nu raadsheren Willem van Schendel en Leo van Dorst met pensioen gaan, blijft het aantal raadsheren in de strafkamer van de Hoge Raad ook gelijk.

 

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures