Holla Poelman van Leeuwen Advocaten richt Crisisinterventieteam op

Delen:

De economische crisis is voelbaar in het bedrijfsleven en voor vele ondernemingen is de toekomst onzeker. Professionele juridische ondersteuning is in deze tijden van groot belang en kan de juiste lijnen uitzetten voor een onderneming. Holla Poelman van Leeuwen Advocaten NV heeft in deze moeilijke tijden het HPLA Crisisinterventieteam opgericht. Het HPLA Crisisinterventieteam bestaat uit een samenwerking tussen de business units Insolventie, Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht binnen Holla Poelman van Leeuwen Advocaten.

Wanneer schakelt een ondernemer het HPLA Crisisinterventieteam in? Als hij als gevolg van de financiële crisis en de economische recessie ziet dat in zijn bedrijf verschillende dingen tegelijkertijd fout gaan. De omzet loopt heel snel en zeer sterk terug; financiële herstructurering komt niet van de grond omdat de bank niet meedoet; het wordt steeds lastiger om openstaande facturen geïncasseerd te krijgen en in dit geheel van omstandigheden is het personeelsbestand te groot.

“Op dit moment krijgen we vooral veel vragen over kostenbesparende mogelijkheden. Het HPLA Crisisinterventieteam kan ingeschakeld worden voor advies over het beëindigen van bepaalde contracten. Op basis van ons advies kan de ondernemer beter inschatten welke contracten beëindigd kunnen worden en welke niet. Ook ondersteunen wij bij debiteuren incasso, door snel en adequaat te handelen kan een openstaande rekening geïncasseerd worden.” aldus mr. Frederik Moorman van Kappen advocaat bij Holla Poelman van Leeuwen Advocaten.

Mr. Mark van der Schoor, advocaat bij Holla Poelman van Leeuwen Advocaten ziet veel problemen binnen ondernemingen allemaal tegelijk in de markt gebeuren. “Door de krachten van onze verschillende specialismen te bundelen heeft de ondernemer ook in deze moeilijke tijden de mogelijkheid van ‘one stop shopping’. Eén aanspreekpunt met de korte lijnen en alle benodigde knowhow paraat.”

Holla Poelman van Leeuwen Advocaten kan met het HPLA crisisinterventieteam de ondernemer met gebundelde knowhow een maatwerkoplossing aan dragen. Een ondernemer meldt zich bijvoorbeeld voor een reorganisatie om het personeelsbestand naar de juiste omvang terug te brengen. Het HPLA Crisisinterventieteam laat hem inzien dat er alle aanleiding is om nog eens kritisch met de bank over herfinanciering te gaan spreken of op een andere manier zijn onderneming te herstructureren.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven