Holleeder veroordeeld tot negen jaar celstraf

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Willem Holleeder is vrijdag veroordeeld tot 9 jaar celstraf voor afpersing. De Haarlemse rechtbank deed vrijdag in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp uitspraak in de zaak tegen Holleeder, ruim acht maanden nadat het proces van start ging. Naast Holleeder is er uitspraak gedaan tegen 8 medeverdachten.

De rechter achtte de afpersing van de vastgoedhandelaren Willem Endstra, Kees Houtman en Rolf Friedländer door Holleeder bewezen. Voor de afpersing van Wijsmuller is Holleeder overeenkomstig de eis van de Officier van Justitie vrijgesproken. Onder meer vanwege de slechte gezondheidstoestand van Holleeder kreeg hij een lagere straf dan de 12 jaar die geëist werd door het Openbaar Ministerie.

Jan-Hein Kuipers, advocaat van Holleeder, vindt het vonnis dat zijn client kreeg ‘teleurstellend’. Holleeder zelf was volgens Kuipers ‘zeer teleurgesteld’ en ‘aangeslagen’. Dat is ook de reden dat Willem Holleeder in beroep gaat tegen de uitspraak van de Haarlemse rechtbank.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Gerelateerd}
{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Rijksoverheid zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top