Hoofdadvocaat-generaal Amsterdam neemt verantwoordelijkheid

Delen:

De hoofdadvocaat-generaal van het ressortsparket Amsterdam, de heer mr. P. van Kesteren, heeft eerder deze week bekendgemaakt zijn functie eerder dan gepland neer te leggen. Van Kesteren wacht de uitkomsten van het intern onderzoek naar het zoekraken van delen van het strafdossier in de zaak Jimmy Woo niet af en neemt zijn eindverantwoordelijkheid voor de gang van zaken.

De heer Van Kesteren heeft het ressortsparket Amsterdam de afgelopen vier jaar geleid tegen de achtergrond van diverse, landelijke reorganisaties. Van Kesteren zal na afronding van enkele lopende projecten zijn loopbaan elders binnen het OM voortzetten.

De heer mr. D. Steenhuis, die de gang van zaken rond het verdwenen dossier onderzoekt, zal zijn onderzoeksrapport naar verwachting volgende week aanbieden aan het College van procureurs-generaal.

Het College respecteert het besluit van Van Kesteren, onder wiens leiding bij het Amsterdamse ressortsparket vele veranderingen tot stand zijn gebracht. Daarvoor is het College hem erkentelijk. Wie Van Kesteren zal opvolgen als hoofdadvocaat-generaal is nog niet bekend, evenmin als de functie die Van Kesteren elders binnen het OM zal aanvaarden.

Bron: Openbaar Ministerie

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven