Hoofdofficier Van Wijk nieuwe P-G

Delen:

Hoofdofficier Albert van Wijk van het Functioneel Parket is op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie voorgedragen voor benoeming tot procureur-generaal in het college van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. De ministerraad heeft met de voordracht ingestemd en Van Wijk wordt met ingang van 1 juni benoemd.

Van Wijk is sinds 2008 hoofdofficier van het Functioneel Parket. Daarvoor werkte hij drie jaar als plaatsvervangend hoofd van het Landelijk Parket. Van Wijk studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit en hij heeft daarnaast een Master Public Management gehaald aan de Universiteit Twente. Hij rondde in 1991 zijn RAIO-opleiding af en was voorafgaand aan zijn leidinggevende functies onder meer officier van justitie zware georganiseerde criminaliteit.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven