Hoogleraar Flinterman gekozen tot lid van VN mensenrechtencomité

Delen:

Cees Flinterman is vorige week in New York gekozen tot lid van een van de belangrijkste mensenrechtencomités van de Verenigde Naties. Het comité bestaat uit 18 onafhankelijke internationale experts en houdt toezicht op de naleving van het VN-Verdrag inzake burgerlijke en politieke rechten. Flinterman neemt op 1 januari 2011 zitting in het VN mensenrechtencomité voor een termijn van 4 jaar. Hij is pas de tweede Nederlander die deel uitmaakt van dit prestigieuze comité.

Flinterman heeft al ruime ervaring met de Verenigde Naties: tweemaal leidde hij de Nederlandse delegatie naar de VN-Mensenrechtencommissie, de voorganger van de Mensenrechtenraad. In 1993 was hij vice-voorzitter van de commissie. Momenteel is Flinterman lid van een ander mensenrechtencomité van de VN: het CEDAW-comité, dat toeziet op de naleving van het VN-verdrag over vrouwenrechten. Eind 2010 komt er na 8 jaar een einde aan zijn lidmaatschap van dit comité.

Cees Flinterman, een van de grondleggers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht, was van 1984 tot 1986 decaan van deze faculteit en is thans honorair hoogleraar ‘Toezicht op de naleving van de rechten van de mens in het kader van de Verenigde Naties’.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven