Hoogleraar Janneke Gerards beste promotor van Nederland

Delen:

Illustratie: Depositphotos

Professor Janneke Gerards, hoogleraar Fundamentele Rechten aan de Universiteit Utrecht, mag zich de beste promotor van Nederland noemen. Zij is door de jury van het Promovendi Netwerk Nederland verkozen tot Best PhD Supervisor of the Year 2018. 

Gerards was door haar huidige en voormalige promovendi voor de jaarlijkse prijs genomineerd. De jury koos voor haar vanwege ‘Gerards’ enorme expertise en de zeer effectieve en betrokken wijze waarop ze haar promovendi begeleidt.’

In het begin van het promotietraject spreekt de hoogleraar wekelijks met haar promovendi af, om de voortgang van het proefschrift te bespreken en ook daarna houdt ze geregeld contact. Ze reageert altijd bijzonder snel op e-mail en geeft haar promovendi gedetailleerde, positieve feedback. Daarmee stimuleert ze hen om autonoom en kritisch te blijven denken over hun onderwerp. Voor de jury woog bovendien zwaar mee dat Gerards ook buiten het PhD-project veel voor de kandidaten betekent en oog heeft voor het persoonlijke welzijn van haar promovendi.

Het Promovendi Netwerk Nederland is de landelijke belangenorganisatie voor en door promovendi, gelieerd aan één van de veertien Nederlandse Universiteiten, één van de acht Universitaire Medische Centra, of aan één van de vijf zogenaamde Onderzoeksinstellingen, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Koninklijke Bibliotheek.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven